Himalaya zoutkristallen

213203
Klik hier
  • Beschrijving
  • Meer details
Pure zonenergie in Himalaya zoutkristallen Chimalaya kuurzouten bestaan voor 100% uit de allerbeste kwaliteit Himalaya zoutkristallen. De enige bewerking die dit authentieke zout heeft ondergaan is het fijn malen tot een redelijk snel oplosbaar granulaat. Dit kristalzout is zo’n 250 miljoen jaar geleden in de Himalaya ontstaan door het droogvallen van de zee onder invloed van de zon waardoor er enorme zoutlagen ontstonden.
Levend himalayazout
De meeste mensen kennen zout als het geraffineerde keukenzout (bijna 100% natriumchloride) waaraan soms jodium wordt toegevoegd. Dit zout bevat niet de vele werkzame mineralen en sporenelementen die bijvoorbeeld wel in zeezout (tussen 90 en 99% natriumchloride) zitten. Dode zee zout bevat echter relatief weinig natriumchloride maar erg veel mineralen en sporenelementen.
Het Chimalaya kristalzout bestaat uit een unieke compositie van door de natuur zelf gevormde natrium chloride (ongeveer 99%), mineralen en sporenelementen. Deze laatste 1% bestaan uit meer dan 60 (meetbare) elementen en sporenelementen die dit kristalzout haar unieke energetische eigenschappen geeft.
De diversiteit en de natuurlijke samenhang van deze aanwezige elementen geven het kristalzout zijn kwaliteiten en in het bijzonder zijn bio-energetische eigenschappen. Dit zout is ontstaan door het opdrogen van de prehistorische zeeën, waarvan het zoutgehalte en het gehalte van verschillende elementen dezelfde was als de minerale samenstelling van bloed (het zoutgehalte van het bloed maakt de geleiding, absolute voorwaarde voor elke uitwisseling van informatie tussen de cellen, mogelijk).
Met recht kan men hier spreken van levend kristalzout want de energie in dit zout kan via het water door het paard geassimileerd worden.